Σοκαριστικές Φωτογραφίες από το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, υδατόρεμα Α΄Προτεραιότητας(!!!)

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ισοπεδώνει το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, Υδατόρεμα Α΄Προτεραιότητας (!!!)  και Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τραβήχτηκαν 7 Φεβρουαρίου 2024 και υπάρχουν ακριβείς συντεταγμένες των τοποθεσιών.

ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ

Πολλές δεκάδες δέντρα μεγάλης ηλικίας και ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων και πολλά αιωνόβια πλατάνια των οποίων η κοπή απαγορεύεται, έχουν  κοπεί ή τραυματιστεί θανάσιμα, στο τμήμα του ποταμού από τη γέφυρα Τζεν Κένεντυ μέχρι πριν τη γέφυρα Βελανιδιάς, προκαλώντας τεράστια  περιβαλλοντική καταστροφή.  












ΔΙΑΚΟΠΗ  ΤΗΣ  ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Από την γέφυρα Βελανιδιάς μέχρι περίπου τη γέφυρα Τζεν Κένεντυ, δεν υπάρχει καθόλου νερό, ενώ λίγα σημεία 'έχουν στάσιμο νερό.

Αυτό είναι καταστροφικό για την βιοποικιλότητα και την κυκλοφορία των ειδών, πολλά από τα οποία είναι προστατευόμενα και απειλούμενα.




ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΜΕ ΚΟΠΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες, τα πρανή έχουν πλήρως απογυμνωθεί και εκσκαφεί και τα λίγα δέντρα που απέμειναν έχουν τραυματιστεί θανάσιμα στο ριζικό τους σύστημα και είναι κυριολεκτικά στον αέρα.  Αυτό δημιουργεί κινδύνους κατάρρευσης των πρανών, τοπικών πλημμυρικών φαινομένων και αυξημένης στερεομεταφοράς στην εκβολή, όπως έχει προειδοποιήσει το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανικών του δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής). 


Όλα αυτά γίνονται 
α) χωρίς έγκριση υλοτομίας από το δασαρχείο Πεντέλης, ούτε καν μία σαν αυτήν για τα 143 δέντρα της εκβολής  που βασίστηκε σε αυτοψία που δεν έγινε ποτέ 
β) χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του δασαρχείου
γ) χωρίς καμία διαφάνεια και εποπτεία για το που διατίθενται και καταλήγουν οι τόνοι της παραγόμενης ξυλείας  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σχόλια