Να σταματήσουν οι παράνομες παρεμβάσεις στο λόφο του Οχυρού

              



Η περιοχή “Λόφος Οχυρού” είναι χαρακτηρισμένη Ζώνη Πρασίνου και Δασική Έκταση (ΖΟΕ Μεσογείων / ΦΕΚ 199Δ/ 06.03.2003, αρ.324/2020 Απόφαση Δ/νσης Δασών Αν. Αττικής & αρ. 494/2020 Απόφαση Αποκεντρ. Διοίκ. Αττικής)


Με πρόσχημα μία εγκεκριμένη δασοτεχνική μελέτη του 2020, σήμερα, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προχωρά στη δημιουργία Πολεμικού Μουσείου & Δωματίων Απόδρασης (escape rooms),  χρήσεις οι οποίες απαγορεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Ενώ η δασοτεχνική μελέτη (μελέτη δασικής αναψυχής) προέβλεπε ήπιες παρεμβάσεις δασικής αναψυχής (μονοπάτια, ξύλινα κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, κ.α.) που θα υλοποιούνταν “με μικροεκσκαφές με τα χέρια και απλά μηχανικά μέσα (φτυάρι, τσουγκράνα κλπ) ”,  στην πράξη ο Δήμος εκτελεί μεγάλης κλίμακας οικοδομικά έργα με βαριά μηχανήματαπροϋπολογισμού άνω των 2.000.000€.

Για το παράνομο αυτό έργο, ο Δήμος καταχράται κοινοτικούς και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ) παραβιάζοντας την εθνική νομοθεσία. Ταυτόχρονα συνάπτει δάνειο άνω των 600.000€ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποτέλεσμα οι δημότες να δεσμεύονται να αποπληρώνουν δόση της τάξης των 125.000,00€ τον χρόνο. 

Ως δημότες και κάτοικοι της περιοχής και ως Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, είμαστε ενάντια στα έργα του Δήμου που αντιβαίνουν Σύνταγμα και Νόμους, που εκμεταλλεύονται και μετατρέπουν το φυσικό περιβάλλον σε προϊόν και καταστρέφουν άλλο ένα πνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας. 

Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε για την προστασία του τόπου μας με όλα τα νόμιμα μέσα και δικαιώματά μας!



Σχόλια