Η Μελέτη για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας - Οι πολίτες παίρνουμε την ενημέρωση στα χέρια μας!

 Ένας μύθος πλανάται στη Ραφήνα σχετικά με το τι προβλέπει το έργο που θα μετατρέψει σε οχετό. το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, το 2ο μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής. 

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ που, όπως μας λένε έγινε σύμφωνα με το νόμο, ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.  Πώς αλλιώς να την χαρακτηρίσει κανείς όταν διαπιστώνει ότι οι κάτοικοι της Ραφήνας δε γνωρίζουν τίποτα από αυτό που πρόκειται να συμβεί στην πόλη τους και την ευρύτερη περιοχή;



Όχι μόνο αυτό, αλλά αντί ο Δήμαρχος να απολογηθεί για αυτό, επιτίθεται φραστικά στους κατοίκους και τις κινήσεις πολιτών που παλεύουν για να γλιτώσουν το ποτάμι, ότι δήθεν αποκρύπτουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!!! Λες και αυτό είναι υποχρέωση των πολιτών και όχι του Δήμου και του Υπουργείου!!!

Για μία ακόμη φορά, αναγκαζόμαστε να πάρουμε στα χέρια μας την ενημέρωση και να αναρτήσουμε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Προς διευκόλυνση σας, αναλυτική περιγραφή των διατομών του έργου που εφαρμόζονται καθ'όλο το μήκος του, θα βρείτε στα κεφάλαια 6.3.1 (πίνακας 6.3.1-1 και 6.3.1-2) και 6.3.2 (πίνακας 6.3.2-1) 


Σημειώστε ότι σύμφωνα με τη Μ.Π.Ε. δε θα μείνει πουθενά φυσικό ποτάμι ("φυσική διατομή"),  ενώ οι διατομές Α,Β, Γ, Δ, Ε στους πίνακες έχουν όλες ή είναι αποκλειστικά από τσιμέντο. Το τμήμα μέσα στην πόλη θα είναι όλο τσιμέντο. 

#megalorema  #sostetomegaloremarafinas

Σχόλια