«ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ»

 


#megalorema  #sostetomegaloremarafinas  #megaloremasos 

Με αυτό το σύνθημα στα πλακάτ,  εκατοντάδες διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι κατέβηκαν στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Έχουν δίκιο. 

Γιατί αν κάνουμε και τώρα ησυχία, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες στους εαυτούς μας όταν θα συμβεί το επόμενο «δυστύχημα» ή «ακραίο καιρικό φαινόμενο», που πάλι θα φταίει κάποιος σταθμάρχης, πυροσβέστης, αχθοφόρος ή κάποια «αστοχία» έργου ή η κλιματική αλλαγή.

 

Τώρα είναι ώρα για να ενεργοποιηθούμε όλοι. Τόσο αυτοί που πίστευαν πως «ο,τι κάνει το κράτος δε μπορεί παρά να είναι νόμιμο και προς το καλό μας», όσο και αυτοί που πίστευαν πως «η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων». Και το κράτος και οι ιδιώτες Ιταλοί επενδυτές  αποδείχθηκαν εγκληματικά ανεπαρκείς να αποτρέψουν την τραγωδία και να δώσουν απαντήσεις. 

Είναι η ώρα της συνειδητοποίησης ότι μόνη λύση είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ως κοινωνία, γιατί στα χέρια Υπουργών, Πρωθυπουργών, Διοικητών, Δημάρχων, μόνο προς το χειρότερο μπορεί να πάει, αν είμαστε τυχεροί και δεν κοπεί το νήμα της στα επόμενα «Τέμπη» που θα συμβούν.

 

Γι’ αυτό την τιμή στους νεκρούς των Τεμπών δε την αντιλαμβανόμαστε ως βουβαμάρα, αλλά ως διεκδίκηση όλων όσων θα εξασφαλίσουν το να μη συμβεί ξανά το ίδιο σε κανένα παιδί. 

 

Γι’ αυτό το λόγο αναδεικνύουμε τα  δύο καίρια θέματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών (και όχι μόνο) στη Ραφήνα: 

 

Το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εργοτάξιο που κατασκευάζεται δίπλα στα σχολεία. Είναι αυταπόδεικτο ότι, με τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα προσθέσει (εκτός των άλλων) από τα δεκάδες βαρέα οχήματα και ΙΧ στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή, ο κίνδυνος για τα 1200 παιδιά των σχολείων θα αυξηθεί αντί να μειωθεί

 

Το υποτιθέμενο «αντιπλημμυρικό» έργο που ετοιμάζεται να ξεκινήσει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέσα στο ρέμα, μόλις τελειώσει το εργοτάξιο. ΄Ένα έργο που θα κάνει τη Ραφήνα να δει τι πραγματικά σημαίνει πλημμύρα ενός τσιμεντωμένου ρέματος.  Εικόνες που δεν τις βλέπεις ποτέ σε ένα φυσικό ρέμα, τις είδαν όμως στα «διευθετημένα» ρέματα της Μάνδρας, της Αγίας Πελαγίας κλπ.

 

Με την ίδια ακριβώς εγκληματική ανευθυνότητα  που είχε ως συνέπεια την τραγωδία στα Τέμπη, στο Μάτι κλπ, με την ίδια ανευθυνότητα ξεκινούν οι … «ειδικοί» το έργο διευθέτησης/καταστροφής του ρέματος, ενώ γνωρίζουν ότι βάζουν σε κίνδυνο τη Ραφήνα, ότι καταστρέφουν ένα οικοσύστημα που προστατεύεται και πριν ακόμη αποφανθεί το ΣτΕ επί της προσφυγής συλλόγων και πολιτών που δικάζεται στις 23/4! 

Με την ίδια ανευθυνότητα, ο Δήμος παραχώρησε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ τη δημοτική έκταση δίπλα στο νεκροταφείο για το εργοτάξιο που κατασκευάζεται μέσα στη ζώνη πλημμύρας του ρέματος και σε χαρακτηρισμένη ζώνη πρασίνου, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και ΜΕΛΕΤΕΣ και αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην ασφάλεια των μαθητών.  

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΚΑΙ  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

  • -       ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • -       ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΣτΕ  
  • -       ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
  • -       ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

 Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, 19/3/23

Σχόλια