Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Ραφήνας-Πικερμίου για τα Τέμπη την Κυριακή 19/3

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη καλεί αυτή την Κυριακή 19/3.

α) πορεία στις 17:00 από το Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας (που είναι σε κατάληψη) προς την πλατεία Ραφήνας 

β) συγκέντρωση στις 17:30 στην πλατεία της Ραφήνας

Να είμαστε όλοι εκεί!


Παρακάτω η ανακοίνωση:



Για να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών οφείλουμε να αγωνιστούμε να μην επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα:

- Να απομακρυνθεί το παράνομο εργοτάξιο-Αλκατράζ δίπλα από τα σχολεία της Ραφήνας, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών. Το εργοτάξιο μεταξύ άλλων, θα φιλοξενεί δεκάδες φορτηγά, βαριά μηχανήματα και ΙΧ, που καθημερινά θα μετακινούνται στη περιοχή. Καταπατά ζώνη πρασίνου και βρίσκεται μέσα στη ζώνη πλημμύρας του ρέματος.



- Να μη μετατραπεί το ρέμα σε τσιμεντένιο οχετό, θέτοντας σε κίνδυνο πρωτίστως τα παρακείμενα σχολεία, αφού θα αυξήσει πολύ τον όγκο και την ταχύτητα του νερού που θα φθάνει στην εκβολή. Το έργο θα καταστρέψει το οικοσύστημα του ρέματος, υποβαθμίζοντας παράλληλα και την υγεία και ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων.





Συμπαράσταση στην κατάληψη των μαθητών και στον αγώνα μαθητών/φοιτητών/καθηγητών/εργαζομένων για να μπει τέλος στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές. Να σταματήσει η στοχοποίηση καθηγητών, μαθητών, ακτιβιστών, ιστοσελίδων κλπ που υπερασπίζονται τη ζωή και το περιβάλλον.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ - ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Σχόλια