Όταν κοιτάς από ψηλά


Από το Ciné Σχολειό Πικερμίου, εναέρια πλάνα από το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης που οργάνωσαν πολίτες της Ραφήνας και η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Η αξία των πλάνων είναι πως κάνουν εύκολα αντιληπτές τις εγκληματικές ενέργειες που έχει υποστεί το Μεγάλο Ρέμα, με το κλείσιμο της κοίτης του από τσιμέντα και ανθρώπινες κατασκευές. Το ποτάμι ασφυκτιά και ζητάει την ελευθερία του. Το νερό ζητά τον δρόμο του και εμείς το πνίγουμε, χωρίς όμως να είμαστε εμείς οι δυνατοί, οι ικανοί να τιθασεύσουν τη Φύση.

Ακούμε τον δήμαρχο της Ραφήνας να μας κοροϊδεύει λέγοντας πως το επικείμενο έργο θα "ανοίξει" τη διατομή. Ψεύδεται ασύστολα και χωρίς να ντρέπεται (ντράπηκε άραγε ποτέ;). Δείχνει 4 σημεία -στροφές- που διευρύνεται η κοίτη για 50 μέτρα στο καθένα και αποκρύπτει το στένεμα σε συνολικά 17 χιλιόμετρα!! 

Η από αέρος εικόνα της εκβολής φωνάζει για το τι πρέπει να γίνει για να έχουμε το ποτάμι μας σύμμαχο και φίλο. Όπως φαίνεται τι πρέπει να αποφύγουμε για να μη το έχουμε απέναντι μας και εχθρό

Σχόλια