ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

 

Πρόσφατα κόπηκαν τέσσερις (4) ηλικιωμένες ελιές στο πεζοδρόμιο της οδού Στ. Πέρρη, στη συμβολή της με την άνοδο (Κυπρίων Αγωνιστών) βάσει της από 23.8.2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που λήφθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με ψηφοφορία «δια περιφοράς» και μειοψηφία 12 συμβούλων (επί 26 παρόντων), δηλ. σχεδόν των μισών. Την απόφαση αυτή  είχαμε καταγγείλει και αναρτήσει  αφίσες στα δέντρα με το σύνθημα: «Δήμαρχε, μη με κόψεις. Προσφέρω δροσιά, οξυγόνο και ομορφαίνω τον τόπο»!. Δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε!

                                                             Πριν την κοπή των δέντρων

                                                            Μετά την κοπή των δέντρων

Φαίνεται ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει αντιληφθεί ότι σε μια περίοδο Κλιματικής Κρίσης με  το φαινόμενο των Αστικών Θερμικών Νησίδων και της Ατμοσφαιρικής Αστικής Ρύπανσης, τα δέντρα στους δρόμους είναι βασικό συστατικό στοιχείο επιβίωσης.


Έχουμε καταγγείλει τις κοπές πολυάριθμων δέντρων για το έργο στο Μπλε Λιμανάκι και στις πυρόπληκτες περιοχές στο Ντράφι και τη Διώνη καθώς και το ανοιξιάτικο και φθινοπωρινό «αυστηρό κούρεμα» των δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης, πρακτική που καταδικάστηκε δριμύτατα από τον Συνήγορο του Πολίτη. 
                                                      

Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη παράνομη παραχώρηση/εκμίσθωση και αποψίλωση ζώνης πρασίνου 12 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στην εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» για χρήση εργοταξίου, που απαγορεύεται από τη χρήση γης. Τις δύο διαδοχικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου έχουμε προσβάλει από κοινού με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, συλλόγους γονέων, την Ένωση γονέων, τοπικούς συλλόγους και πολίτες με δύο προσφυγές στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

   ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,  

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

Σχόλια