68 κάτοικοι και φορείς ζητούν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για ανάκληση της απόφασης παραχώρησης για εργοτάξιο

Έντονες αντιδράσεις από φορείς και πολίτες της Ραφήνας για την παράνομη παραχώρηση 12στρεμμάτων δημοτικής έκτασης και ζώνης πρασίνου στο κέντρο της Ραφήνας για χρήση εργοταξίου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

68 κάτοικοι και φορείς ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να επαναφέρει σε συζήτηση το θέμα της παραχώρησης, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση κατασκευής εργοταξίου στο κέντρο της Ραφήνας, δίπλα σε 6 σχολεία.

Παρακάτω το πλήρες αίτημα των 68 κατοίκων και φορέων:

"Προς    1. τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Κ.Μώρο

             2. τους Δημοτικούς Συμβούλους Ραφήνας-Πικερμίου

             3. το Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευ.Μπουρνούς

 Από τη Διαύγεια ενημερωθήκαμε ότι με την απόφαση  174/2022 Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου,  αποφασίσατε την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων περίπου 12 στρεμμάτων στην εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ για χρήση εργοταξίου για τα επόμενα 5+2 χρόνια.

Οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό της Ραφήνας, ανάμεσα σε 6 σχολεία, τον  οικισμό Αύρα, το κοιμητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις και το ιστορικής σημασίας εκκλησάκι της Παναγίτσας και είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου (Περιοχή Α-ΖΟΕ Μεσογείων που δεν επιτρέπει χρήση εργοταξίου).

Η δημιουργία παρκινγκ ΙΧ και βαρέων μηχανημάτων θα μεταφέρει εκατοντάδες οχήματα και καυσαέρια καθημερινά μέσα στην πόλη, προκαλώντας κυκλοφορική ασφυξία και θέτοντας σε κίνδυνο τους εκατοντάδες μαθητές που διέρχονται καθημερινά από την οδό Αγ.Χρυσ.Σμύρνης. Θα καταστρέψει το πράσινο και θα αλλοιώσει το τοπίο,  στις παρυφές του ιστορικού λόφου του Οχυρού και δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας. Θα επιφέρει όχληση (θόρυβο, καυσαέρια, σκόνη) στους περιοίκους και κυρίως στον οικισμό Αύρα που γειτνιάζει .

Ζητάμε να φέρετε το θέμα εκ νέου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία κατοίκων και να ανακαλέστε  άμεσα  την παράνομη απόφαση παραχώρησης  των παραπάνω δημοτικών εκτάσεων  για εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο κέντρο της Ραφήνας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που σας θέτουμε."

Σχόλια