Κάτω τα χέρια από το Μπλε Λιμανάκι

 Έκκληση για συμμετοχή σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απευθύνουν κάτοικοι από το Μπλέ Λιμανάκι προκειμένου να σταματήσει η καταστροφή που συντελείται στο παράκτιο μέτωπο της Ραφήνας από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και το Υπουργείο Υποδομών, με συνυπευθυνότητα του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας εφόσον τμήμα του..."αναπτυξιακού έργου" (!) εκτελείται και σε έκταση δικαιοδοσίας του. 

Rampa

Η ανακοίνωση των κατοίκων:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ

Τις τελευταίες ημέρες στο Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας και εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Ραφήνας καθώς και δίπλα στο μικρό ρέμα, που εκβάλλει στο Μπλε Λιμανάκι και εγκάρσια σε αυτό, εκτελείται έργο διάνοιξης και κατασκευής τσιμεντένιου διαδρόμου μήκους 133 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων. Το έργο που υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ανάδοχο την εταιρεία ΙΝΤTRAKAT δεν έχει προηγούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση, πράγμα που απαγορεύεται από το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο.

Ήδη οι μπουλντόζες μέσα σε μία εβδομάδα έχουν ολοκληρώσει τη διάνοιξη μέχρι τη θάλασσα καταστρέφοντας τη γεωμορφολογία του τοπίου και το οικοσύστημα του ρέματος και της ακτής. Αν πέσουν και τα τσιμέντα, η περιβαλλοντική ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Τη Δευτέρα 8/11/2021 και ώρα 09:30 συζητείται ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση τριών κατοίκων της περιοχής Μπλε Λιμανάκι Ραφήνας για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου ν’ απαγορευθεί η συνέχιση των εργασιών αυτών.

Όποιος θέλει να συμμετέχει σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτούντων (χωρίς καμία χρέωση) μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ. 6974376306 (Γιώργος Αποστολόπουλος) και 6974337194 (Παναγιώτα Πετρόγλου) ή να στείλει απευθείας ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ και email.

Σχόλια