Δενδροφύτευση μαθητών και δασκάλων στην εκβολή - Η αυθόρμητη απάντηση της τοπικής κοινωνίας στον καθαρισμό/βανδαλισμό του ρέματος Ραφήνας

Με μία αυθόρμητη δράση,  δάσκαλοι και μαθητές απάντησαν στην ισοπέδωση τμήματος του προστατευόμενου υγροτόπου της εκβολής του ρέματος Ραφήνας!!!


Την Παρασκευή 22/10, δάσκαλοι και μαθητές από σχολείο που γειτνιάζει στο σημείο που για 15 μέρες δήμος Ραφήνας και περιφέρεια Αττικής κατέστρεφαν το οικοσύστημα της εκβολής με πρόσχημα την "αντιπλημμυρική προστασία", έκαναν δενδροφύτευση στην όχθη του ρέματος.

Τι άλλο να κάνουν οι δάσκαλοι που τα παιδάκια έκλαιγαν βλέποντας τις μπουλντόζες , γιατί πριν από την έναρξη του καθαρισμού/βανδαλισμού οι δάσκαλοι πήγαιναν τους μαθητές τους επίσκεψη στο ρέμα και τους έδειχναν τη βλάστηση και τις φωλιές των πουλιών???

Πώς να τους εξηγήσεις στα παιδιά αυτό τον παραλογισμό, όταν βλέπουν τις ερπύστριες να συνθλίβουν τα πάντα στο πέρασμά τους και τους ρωτούσαν αν γλίτωσαν οι φωλιές???


Οι δράσεις αυτές, εκτός οτι....γαλουχούν τις επόμενες γενιές, μείωσαν και την ασχήμια που προκάλεσε η πλήρης αποψίλωση τμήματος περίπου 100μέτρων του προστατευόμενου υγροτόπου από δήμο-περιφέρεια και την ανοχή της αστυνομίας. 

Ευτυχώς ακόμη υπάρχουν άνθρωποι! Και οι άνθρωποι αγαπούν το ρέμα μας!
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδά και τους δασκάλους τους!

ι

 

Σχόλια