Το trailer των ταινιών της δεύτερης ημέρας του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Ραφήνα (25/9/2021)

 







To Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιων Μικρού Μήκους παρουσιάζει το πλουραλιστικό πρόγραμμα Travel Pack 2021 με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες (μυθοπλασίας Ι κινουμένων σχεδίων Ι ντοκιμαντέρ) που θίγουν με λυρικό κωμικό ευρηματικό και ρεαλιστικό τρόπο την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με την φύση, καταρρίπτουν τα στερεότυπα ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις και παραθέτουν τα στοιχεία της διαφορετικότητας, της ένταξης και του bulling.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

W
σκηνοθεσία Στέλιος Κουπετώρης 6:00 Μυθοπλασία Ι Ελλάδα

Ένας δάσκαλος στην καθημερινή του ρουτίνα στο σχολείο που εργάζεται κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες ημέρες διδασκαλίας.


3 Logical Exits
σκηνοθεσία Mahdi Fleifel 14:00 Ντοκιμαντέρ / Δανία

Ένας κοινωνιολογικός διαλογισμός για τις διαφορετικές «εξόδους» που επιλέγουν οι νέοι Παλαιστίνιοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζωή στα στρατόπεδα προσφύγων.


The Size of Things
Carlos Felipe Montoya 12:00 Φαντασίας / Kολομβία

Ο Ντιέγκο ζει με τον πατέρα του σε ένα σπίτι χωρίς πράγματα, χωρίς έπιπλα, χωρίς τίποτα. Μια μέρα βρίσκει μια καρέκλα βαθιά μέσα στο δάσος και προκύπτει επιθυμία κατοχής. Ο Ντιέγκο παίρνει την καρέκλα πίσω στο σπίτι, αλλά ο πατέρας διαφωνεί και τον διατάζει να το επιστρέψει. Το βράδυ, ο πατέρας αναγνωρίζει την αίσθηση της έλλειψης του αγοριού και επιτρέπει στον Ντιέγκο να φέρει ξανά την καρέκλα. Ο Ντιέγκο επιστρέφει στο δάσος αλλά κάτι έχει συμβεί, κάτι πολύ μεγάλο. Δεν μπορεί να φέρει την καρέκλα αυτή τη φορά.


Extra Flavour
σκηνοθεσία Carlos Abascal Peiró Μυθοπλασία 8:30 Γαλλία

Ο Joachim είναι ένας κανονικός άνθρωπος στα εξήντα του. Κρύβει όμως μια εμμονή... ή ακόμα και δύο για την ακρίβεια. Δεν μπορεί να μην κοιτάζει τους άντρες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο απέναντι από το σπίτι του καταβροχθίζοντας πίκλες. Τη στιγμή όμως που ένα τέτοιο νέο βάζο, με "εύκολο άνοιγμα" δεν ανοίγει, ο κόσμος του γυρίζει ανάποδα!

 





Los Bengalas
σκηνοθεσία David Valero Simón Μυθοπλασία 20:00 Ισπανία

​Οι "Φωτοβολίδες"μια ορχήστρα που σχηματίστηκε από τέσσερις συνταξιούχους φίλους, παίζει σε φεστιβάλ μικρών χωριών εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Φέτος όμως, κάτι έχει αλλάξει

 




Cockpera
σκηνοθεσία Kata Gugic 4:27 Αnimation I Κροατία

Μια σύντομη όπερα εμπνευσμένη από τον μύθο του Αισώπου « Τα δυο κοκόρια και ο αετός»



Mars Colony
σκηνοθεσία Noel Fuzellier 34:30 Mυθοπλασία Ι Γαλλία

Ο Logan, στα 16, είναι ένας προβληματικός έφηβος. Μόνο τα όνειρά του για επιστημονική φαντασία για μια καλύτερη ζωή στον Άρη μπορούν να τον σώσουν από τη ζοφερή, καθημερινή του ζωή, η οποία είναι γεμάτη συγκρούσεις τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, όπου τον χαρακτηρίζουν ‘μπούλη’. Μια παράξενη νύχτα δέχεται μια επίσκεψη από έναν μυστηριώδη τύπο που ορκίζεται ότι έχει έρθει από το μέλλον και ότι είναι ο μελλοντικός εαυτός του Logan, 40 χρόνια μετά. Ο τύπος του ζητάει επίσης να ολοκληρώσει μια σοκαριστικά σημαντική αποστολή: να σώσει την ανθρωπότητα..

  




Up at Night
σκηνοθεσία Nelson MAKENGO 20:00 Ντοκιμαντέρ Ι Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Καθώς το σούρουπο φεύγει και μια άλλη νύχτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται, οι γειτονιές της Κινσάσα μαρτυρούν ένα ασταθές περιβάλλον βίας, πολιτικών συγκρούσεων και αβεβαιότητας που αφορά στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Grand Inga 3, το οποίο υπόσχεται μια μέρα να φέρει μια μόνιμη πηγή ενέργειας στο Κονγκό.




Wade
σκηνοθεσία Upamanyu Bhattacharyya, Kalp Sanghvi 10:38 Animation I Ινδία

Σε μια μεριά της Καλκούτας, η Ινδία σε ανυπόφορη κατάσταση από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τα πράγματα παίρνουν μια σκοτεινή στροφή όταν μια οικογένεια προσφύγων από την κλιματική αλλαγή παγιδεύεται από μια τίγρη στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης.


 


Dakar
σκηνοθεσία Στέλιος Μωραϊτίδης 11:49 Μυθοπλασία Ι Ελλάδα

1978, στα γενέθλιά του, ο Σταύρος θα αρραβωνιαζόταν με τη Ματούλα. Τελικά αναγκάστηκε να ξεκινήσει το πρώτο μεγάλο ταξίδι του.

2020, στα γενέθλιά του, ο Σταύρος περιπλανιέται μόνος του στην πόλη. Είναι η μέρα που δεν του αρέσει να μιλάει. Είναι η ημέρα που σκέφτεται το παρελθόν του εξετάζοντας πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε λάβει άλλες αποφάσεις.

  




Τα υπόλοιπα επί της οθόνης το Σάββατο το βράδυ



Σχόλια