Το δασαρχείο Πεντέλης ενημερώνει για τις καταγγελίες εκχερσώσεων δημόσιας δασικής γης από 27/11/2020 και από 4/1/2021

Μέρος της εκχερσωμένης περιοχής, αποτελειωμένη από τις δασοφάγες "Δρυάδες"

Στις 12/7/2021, μόλις χθες, το δασαρχείο Πεντέλης μας απέστειλε έγγραφο με το οποίο μας ενημερώνει για την πορεία των καταγγελιών τις οποές είχαμε υποβάλλει μεταξύ άλλων και στο δασαρχείο, για εκχέρσωση δημόσιας δασικής γης, τόσο στον Βαλανάρη (περιοχή Έτος Στέκο, πίσω από τον Βάρδα της Λ Μαραθώνος) όσο και στο γήπεδο της Διώνης, στην περιοχή που υπέρκειται του ίδιου ποταμού στο σημείο εκείνο.

 
Η απάντηση του δασαρχείου Πεντέλης στις 12/7/2021

Μπορεί να παρήλθαν 8 μήνες από την πρώτη καταγγελία και 6 μήνες από τη δεύτερη, την οποία είχαμε υποβάλλει μαζί με τον σύνδεσμο "ΩΚΕΑΝΙΣ" της Διώνης, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
 
 
Η καταγγελία για την εκχέρσωση δίπλα στον Βαλανάρη,  πίσω από τον ΒΑΡΔΑ

Η καταγγελία για την εκχέρσωση στη Διώνη, πάνω από τον Βαλανάρη

Ή μήπως μπορεί και να είναι, τουλάχιστον για τη δεύτερη περίπτωση;

Και εξηγούμαστε παραθέτοντας τα PDF των σχετικών καταγγελιών προς το δασαρχείο, την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στην οποία προέβη το δασαρχείο στις 29/1/2021 και την ενημέρωση που λάβαμε με e-mail στις 12/7/2021.

Αν για την παραποτάμια έκταση της περιοχής Έτος Στέκο (που λανθασμένα το δασαρχείο αναφέρει ως "Βουνόπολη - Στέκα Έτος" !!!)  τα πράγματα έχουν πάρει τον -μακρύ- δρόμο τους, όποιος και αν είναι αυτός, για την εκχέρσωση της Διώνης φρόντισε ο υφυπουργός Χαρδαλιάς και οι "Δρυάδες" του να αποτελειώσουν την παρανομία που ξεκίνησε ο δήμος και την οποία είχαμε καταγγείλει (φωτογραφία εξωφύλλου - επικεφαλίδα). Κατά παράβαση κάθε Συνταγματικής επιταγής, η περιοχή εκχερσώθηκε στο σύνολο της, παρέχοντας μία ιδιότυπη απαλλαγή του αρχικού εκχερσωτή, από τις βαρύτατες ευθύνες του. 

Κανονικά δεν  νοείται μεταγενέστερη τακτοποίηση και επέκταση της παρανομίας κάτω από την επίκληση οποιασδήποτε δικαιολογίας. Βλέπετε -θεωρητικά πάντα-  το Σύνταγμα δεν ακυρώνεται από διοικητικές πράξεις και αν αυτό γίνει, τότε μιλάμε για πραξικόπημα. 

Στην περίπτωση της εκχέρσωσης στη Διώνη το πράγμα φαίνεται πως πήρε τον δρόμο του και οδεύει προς την αποσόβηση της κάθε καταδίκης της έκνομης ενέργειας, σε μία λογική πως τελικά θα γινόταν, στα πλαίσια της ....."αντιπυρικής θωράκισης" του οικισμού. 

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως η λογική του ότι η εκχέρσωση στα πλαίσια των Δρυάδων (παράνομη κι αυτή) θα νομιμοποιήσει την προγενέστερη εκχέρσωση, για την οποία άλλωστε το δασαρχείο είχε υποβάλλει και μηνυτήρια αναφορά. 

Η μηνυτήρια αναφορά του δασαρχείου (ημερομηνία 29/1/2021) για την εκχέρσωση στη Διώνη


Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά στην Ελλάδα που το Σύνταγμα της έχει καταστεί ένα κουρελόχαρτο, ήδη από τον καιρό των μνημονίων και μέχρι τα τελευταία νομοθετήματα  της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όλα πια μοιάζουν πιθανά.

Απλά ας αναρωτηθούμε. Για το περιβάλλον που σκοτώνουμε συστηματικά και για το που θα οδηγήσει αυτός ο ευτελισμός κάθε νόμου και κάθε έννοιας προστασίας του περιβάλλοντος. Ας αναρωτηθούμε και ας αποφασίσουμε πως όσο η προστασία του Συντάγματος και του περιβάλλοντος δεν γίνονται υπόθεση ενός ολοένα και μαζικότερου κινήματος, θα έχουμε το μέλλον και τον τόπο που θα μας αξίζουν και με το παραπάνω

Σχόλια