Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση


Είναι κανόνας διασφάλισης της δημοκρατίας το να κρατάει κανείς αρχείο πράξεων της κάθε διοίκησης. Διοίκησης και αντιπολίτευσης. Αυτό εξασφαλίζει την διαμόρφωση καθαρότερης εικόνας αυτού που θα μας πλησιάσει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να τον στηρίξουμε. Με κάθε τρόπο και με κάθε διάθεση και ιδέα.

Στην περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, οι Κινήσεις και Πρωτοβουλίες λαϊκής βάσης κρατάμε καλά αρχεία και δεν μας επιτρέπουμε να ξεχάσουμε τα έργα και τις ημέρες των διοικούντων και γενικά, όσων αποφασίζουν για τη ζωή μας.

Δεν ξεχάσαμε την εγκατάσταση δημοτικής διοίκησης σε πνεύμα ομοψυχίας προς τους στόχους της άλωσης του φυσικού περιβάλλλοντος και την αστικοποίηση με κάθε μέσο, της περιοχής. Ειδικά χωρικά σχέδια, τσιμεντοποίηση του τεράστιου φυσικού αποθέματος που λέγεται Μεγάλο Ρέμα, προώθηση απειλητικών σχεδίων για το θάλάσσιο μέτωπο, αδιαφορία για το διαρκώς υποβαθμιζόμενο περιβάλλον και άλλα.

Δεν θα ξεχασουμε και το νέο μνημείο βαρβαρότητας και αντιπεριβαλλοντικού μένους, αυτή τη φορά από την αντιπολίτευση. Το μνημείο αυτό έχει το όνομα Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου υπ' αριθμό 86/2021

Θέμα του μνημείου είναι η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για την ένταξη νέων έργων, ήτοι: "ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ / ΥΠΟΕΡΓΟ 5: ΔΑΠΑΝΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΔΟΤΗΔΗΣ Δ. ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ"

Βέβαια η βιασύνη των οραματιστών της συμφοράς (κυριολεκτικά) σκοντάφτει πάνω στο γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμα (αν και έχει παρέλθει η προθεσμία που δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας) Προεδρικό Διάταγμα για τα σχετικά έργα, δηλαδή οι υπερψηφίσαντες ψήφισαν υπέρ μίας παρανομίας, ή υπέρ μίας ...εκκρεμότητας, στην καλύτερη περίπτωση. Αλλά όπως και να 'ναι, ας κρατήσουμε την εκπεφρασμένη δια της ψήφου τους θέση τους, επί του θέματος της σφαγής του Μεγάλου Ρέματος.

Στο PDF που επισυνάπτουμε (η απόφαση 86/2021 του Δ.Σ Ραφήνας - Πικερμίου όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια) έχουμε επιγραμμίσει με κίτρινο τους συμβούλους της  συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που έγιναν συμπολίτευση για να τσιμεντώσουν το Μεγάλο Ρέμα. 

Με πράσινο επιγραμμίσαμε όσους καταψήφισαν.

Υπέρ του έωλου έργου (αφού λείπει το απαραίτητο για την καταστροφή Προεδρικό Διάταγμα) ψήφισε η πλειοψηφία της καταστροφής (η παράταξη του δημάρχου) η παράταξη Φαφούτη (Φαφούτης, Ξηντάρα, Βαρουτέλλη, Αποστολάκη) και η παράταξη Πιστικίδη (Πιστικίδης, Παλπατζής, Δήμας). 

Μειοψήφισε η παράταξη των Κάρλου, Παπαδοπούλου, Αραπκιλή-Βιάδη και Δημητριάδη, όπως και η συμπολιτευόμενη παράταξη του αντιδημάρχου Βασιλόπουλου, με τους Τζουμέρκα και Βασιλικού

Απλά κρατήστε τους στη μνήμη σας για να ξέρουμε τελικά που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμμα. και να δούμε στο τέλος αν θα μείνει κάποιος που να μπορεί να πει πως έκανε σοβαρή αντιπολίτευση όταν θα κυνηγάνε τη σημερινή διοίκηση για ανεπάρκεια ή για κάτι άλλο που μπορεί να την οδηγήσει ο ολισθηρός και κατηφορικός δρόμος που έχει διαλέξει


Σχόλια