Αποκατάσταση Φυσικών Ρεμάτων (Ελληνικοί Υπότιτλοι)


Πρόκειται για ένα βίντεο του Oklahoma State University, όπου ειδικοί επιστήμονες μας εξηγούν γιατί στις προηγμένες επιστημονικά και τεχνολογικά χώρες, τα φυσικά ρέματα διατηρούνται ανοιχτά και οι βιότοποι τους προστατεύονται ως κυρίαρχο μέρος της αντιπλημμυρικής θωράκισης των τόπων από τους οποίους διέρχονται. 

Εκεί που τα ρέματα είχαν εγκιβωτιστεί και σκεπαστεί, οι επιστήμονες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες δήμων και πολιτειών επεμβαίνουν αι τα αποκαλύπτουν ξανά, δίνοντας χώρο στο νερό και ανάσα στη ζωή. Lighting Rivers λοιπόν είναι η σύγχρονη αντίληψη στον πολιτισμένο κόσμο και όχι το κλείσιμο και το concrete lining που αποτελεί ζοφερό παρελθόν, αποδεδειγμένα λάθος και επικίνδυνο. Ένα επικίνδυνο λάθος στο οποίο στην Ελλάδα επιμένουμε, όσι γιατί είμαστε ηλίθιοι, αλλά γιατί έτσι αποφασίζουν συγκεκριμένες ομάδες εξουσίας που επιμένουν να μας κρατούν πολλά χρόνια πίσω, σε μάι εποχή που τα πάντα χτίζονταν και το φυσικό περιβάλλον ήταν εχθρός.

Σήμερα αυτά έχουν αλλάξει. Ίσως κάοτε να αλλάξουν και στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να το απαιτήσουμε μετ' επιτάσεως, απορρίπτοντας τις μικροπολιτικές αυτών που κερδίζουν απόκάθε ένα κυβικό μπετού που ρίχνουν πάνω στο ρέμα και παράλληλα και στο δικό μας μέλλον

Σχόλια