Δ.Σ. Ραφήνας - Πικερμίου. Γνωμοδότηση για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας - Τοποθέτηση Δημήτρη Θεοδοσόπουλου (Σύλλογος Ροή)

 Ο Δημήτρης Β. Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου "Ροή - Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων" τοποθετείται στην συζήτηση γνωμάτευσης για την έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. 

Η Μελέτη εξαφανίζει κυριολεκτικά το οικοσύστημα του ρέματος και το μετατρέπει σε ένα ανοιχτό αγωγό ομβρίων, νομιμοποιώντας κάθε αυθαιρεσία και κάθε επέμβαση εντός του ζωτικού του χώρου διαιωνίζοντας έτσι τις κακές επιλογές του παρελθόντος και του παρόντος στο μέλλον.

Υπήρχε ένα διττό δεδομένο και ένα απλό ερώτημα στην συζήτηση. Το διττό δεδομένο ήταν (και είναι) ότι πρέπει να ζούμε αρμονικά με την φύση και δεν πρέπει να πεθάνει κανένας άνθρωπος πάλι από πλημμύρα. Το απλό ερώτημα είναι αν συμφωνούσαμε στην λύση που πρότεινε ο μελετητής για την διασφάλιση αυτού ακριβώς του δεδομένου. 

Το εργολαβικό συνάφι, με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Ραφήνας, μετέθεσε την συζήτηση στο ύπουλο και εντελώς φαντασιακό αυτό δίλημμα: Έργα η πλημμύρα; Όσοι ψήφισαν ναι, απάντησαν σε αυτό το ερώτημα. Όσοι ψήφισαν ΟΧΙ απάντησαν στην μελέτη. Υπήρχαν και 2 άτομα που ενώ διαφωνούσαν με πάρα πολλά σε σχέση με την Μελέτη ψήφισαν ΝΑΙ! Τρικυμία εν κρανίω. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κράτους εκεί βαριόταν που ζούσε.

Η ολιγόλεπτη τοποθέτηση στο βίντεο επικεντρώθηκε στην λογική της Μελέτης και όχι στα υδραυλικά και λογιστικά της στοιχεία.



Σχόλια